Poradna Omega 1292.30.00

Autor: | Vloženo: 14.03.2011 000 13:49 | Témata: Poradna Omega 1292.30.00

Mechanické natahování

Hodinky mám krátce přes 2 roky..už 2 krát v opravě.
Hodinky si musím denně mechanicky natahovat, abych nemusela nastavovat čas i datum pří příštím nasazování (po cca 24 -28 hod. po sundání z ruky se zastaví. Proto o víkendu je nejlepší k nim mít hodinky na baterie.... Nehledě k tomu mám zrohovatělou kůži na palci i ukazováku od miniaturního natahovacího šroubku a od zlatých výčnělků kolem tohoto šroubku. Nyní se mi šroubek urval...oprava prý bude trvat měsíc...Doporučili kolebku...já ale nechci k posteli krabici za 15.000,- Kč, aby mi tam zabírala místo a zapadávala prachem...Upozornil Vás prodejce, že jsou to hodinky pouze s jednosměrným natahováním a že je to u tohoto modelu problém...Byl to dárek k životnímu výročí....každé ráno jsem z něho mrzutá...

  • Anonymní uživatel

    Anonymní uživatel

    14. března 2011

    Hodinky Omega neprodáváme, ovšem k nátahu se myslím mohu vyjádřit.

    Není možné, aby jste byla nucena takovéto hodinky denně natahovat. Pokud Vám navíc byla, jako řešení této situace, nabídnuta točna, tak je někde chyba.

    Hodinky se Vám dle Vašeho popisu na ruce nenatahují a to automatická točna, kam hodinky umístíte na noc, nevyřeší. V ní se podle všeho také (dostatečně) nenatáhnou. A není rozhodující, jestli se strojek natahuje jednostranně nebo oboustranně.

    Pokud se přes den dostatečně hýbete, tak se musí dostatečně natáhnout KAŽDÉ automatické hodinky. Tento model má udávanou rezervu chodu 42 hodin, tzn. že pokud hodinky máte například celý pátek na ruce, tak musí jít ještě v nedělin odpoledne. V opačném případě jsou vadné a musí být opraveny.

    Nepíšete, zda jsou ještě v záruce, ale pokud ne, tak Vám mohu nabídnout náš servis, kde Vám před opravou sdělíme, zda jsme schopni a za kolik opravit Vaše hodinky.

    Vaše eHodinky.cz

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (2)
    • Ne
    • Adela Riegerová

      17. března 2011 - Adela Riegerová

      Děkuji za odpověď. Na hodinkách se mi točna urvala měsíc po skončení záruky a nyní jsou v opravě v autorizovaném servisu. Manžel má hodinky Rado, také automatické natahování a fungují, jak popisujete. Osobně jsem automaty měla již před 35 lety (tenkrát to byl vzácný dárek ze západu) a neměla jsem s natahováním problém. Při nasazení se s toučnou párkrát lehce potočilo a pokud byly hodinky nošeny celý den, v noci se nezastavily. Trochu mi vadilo, že při pohybu ruky byl strojek trochu slyšet...
      O to větší je mé sklamání z hodinek véhlasné značky Omega....
      Uvidím, jak s hodinkami dopadnu v autorizovaném servisu, třeba Vaší službu využijí příště...Děkuji a vše dobré přeji.


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.