Poradna Casio W-S200H-1B

Autor: | Vloženo: 16.11.2011 000 15:08 | Témata: Poradna Casio W-S200H-1B

Jak je to se solárním dobíjením v zimě?

Hodinky jsou schopné bez problému vydržet celou zimu na jedno nabití. V manuálu jsem pochopil, že vystavené pouhých 5 min na přímém slunečním svitu se dobijí na dalších 5 měsíců provozu, takže vybití se člověk doopravdy bát nemusí.

  • 16. listopadu 2011 - Oficiální zástupce obchodu eHodinky.cz

    Dobrý den.

    S dobíjením vestavěného akumulátoru těchto hodinek není problém. Solární článek je citlivý jak na sluneční, tak i na umělé světlo a efektivita přeměny na elektrickou energii je velmi vysoká, což potvrzuje údaj, že akumulátor je plně nabit již po 7-mi hodinách na venkovním slunečním světle, přičemž denní potřeba je pouze 5 minut na přímém slunečním světle. Po úplném nabití baterie těchto hodinek lze hodinky, teoreticky bez dalšího dobíjení, běžně používat cca dalších 6 měsíců.

    Aktuální nabídka modelu W-S200 na eHodinky.cz:
    http://www.ehodinky.cz...

    Vaše eHodinky.cz

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • eHodinky.cz

      16. listopadu 2011 - Oficiální zástupce obchodu eHodinky.cz

      Ještě dovysvětlení.

      Informace, že "... denní potřeba je pouze 5 minut na přímém slunečním světle" neznamená, že hodinky musí být denně 5 minut na slunečním světle dobíjeny. Stačí ekvivalent této hodnoty, tedy např. 48 minut na světle při zamračenu. Nebo akumulátor prostě použije do té doby schraňovanou energii z dřívějšího nabíjení.

      Vaše eHodinky.cz


    • Ondřej

      26. prosince 2011 - Ondřej

      Dobrý den uvažuji o koupi těchto hodinek a procházím diskuze :) a nalezl jsem z mého pohledu nepochopitelnou věc.

      Jak mohou tyto hodinky vydržet 6 měsíců bez nabíjení ? (jestli počítám správně) kapacita hodinek je 7h nabíjení na slunci denní spotřeba je 5 min
      60min *7= 420 /5min(denní spotřeby) =84dní
      =cca 2,8 měsíce :)

      trochu se mě zdá že někdo pouze opsal marketingové blbosti z krabičky :)
      ale věřím že s provozem v zimních měsících problém nebude přeci jen kdo z nás chodí doma potmě :)

      jediným problémem by mohlo být stárnutí akumulátoru který zákonitě bude ztrácet kapacitu a pravděpodobně nebude k sehnání..... těžko říct na jak dlouhou dobu má Casio naplánovanou životnost ale dle mého min 5 až 10 let alespoň v to doufám :)


    • eHodinky.cz

      27. prosince 2011 - Oficiální zástupce obchodu eHodinky.cz

      Dobrý den.

      Tak zaprvé, Casio na krabičkách hodinek nemá, mimo značky, modelové řady a čísla, kalibru a EAN kódu, jiné údaje, takže ani marketingové blbosti. Údaje získáváme z velmi podrobných anglických návodů, které by mohly některé jiné značky Casiu závidět.

      Zadruhé, solárně napájené hodinky Casio, a nejen této značky, dnes disponují funkcí tzv. uspání, tzn. pokud úroveň nabití klesne pod určitou úroveň a hodinky nedetekují světlo, jsou např. zavřeny v krabičce či skříni, tak se tzv. uspí, tzn. nezobrazují aktuální čas ani jiné údaje a tím šetří energii. To uspání také bývá postupné, takže třeba při určité úrovni nelze aktivovat osvícení atp. Hodinkový čip čas ale stále měří a pokud solární článek detekuje světlo, tedy vyndáte je např. z krabičky a je dostatečná úroveň nabití, tak ručky nebo displej naběhnou na správný čas. Takže délka fungování byla myšlena vč. tohoto uspání.

      A nakonec, dívám-li se na návod přímo tohoto modelu, tak čtu, že přibližný čas fungování v něm vestavěného akumulátoru, je při plném nabití a při následnému nevystavení světlu, celých 13 měsíců...

      Kéž by jiné výrobky, od praček po auta, fungovaly jako hodinky Casio.

      Vaše eHodinky.cz


    • Ondřej

      27. prosince 2011 - Ondřej

      děkuji za reakci a doplnění informací
      asi už mám vybráno :)


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.