Poradna Casio LCW-M170D-1A

Autor: Anonym | Vloženo: 20.02.2021 000 11:04 | Témata: Poradna Casio LCW-M170D-1A

Anonym

Synchronizace analogových ručiček s digitálním časem

Je možné manuálně synchronizovat analogové ručičky?

Hodinky (staré 4 roky) ukazují správný digitální čas, analogové ručičky jsou ale bohužel o hodinu a 10 minut napřed. Automatické seřizování hodinek na základě radiového signálu funguje v pořádku (i když jej zapnu manuálně). Baterie by měla být v pořádku (je na hodnotě "MID"). Zkoušel jsem i nastavit různé časové zóny, čas se vždy změní, ale analogové ručičky jsou pořád napřed. Snažil jsem se v návodu najít manuální nastavení ručiček ("H-SET" jak je tomu u jiných hodinek) nic jsem ale nenašel. Nevíte zdali jsem jen něco přehlédl nebo zdali se jedná o chybu a jestli, tak zdali je chyba opravitelná?

  • 22. února 2021 - Oficiální zástupce obchodu Helveti.cz

    Dobrý den,
    pro vyvolání režimu nastavení nulové pozice ruček podržte v režimu zobrazení času pravé horní tlačítko stisknuté alespoň 6 vteřin, dokud se na displeji hodinek nezobrazí H-SET.

    V prvním kroku nastavujete pozici vteřinové ručky, pokud směřuje na 12. hodinu a na displeji je údaj "SEC 00", je vše v pořádku, pokud ne, pozici upravíte použitím pravého spodního tlačítka (1 stisk = posun o 1 vteřinu).
    Po nastavení vteřinovky stiskněte levé spodní tlačítko pro přesun do nastavení polohy minutové a hodinové ručky a postupujte obdobně - pokud ručičky neukazují na 12. hodinu, upravte jejich pozici spodními tlačítky - jsou-li vychýlené doleva, stiskem pravého spodního tlačítka (1 stisk = posun o 10 vteřin). Jsou-li vychýlené doprava, nejprve stiskem levého spodního tlačítka pro dosažení hodnoty "0:00" na displeji a následně pravého spodního tlačítka pro samotný posun ruček.

    Poté, co nastavíte nulovou polohu všech ruček, můžete režim opustit stiskem pravého horního tlačítka a zkontrolovat, zda se analogové a digitální zobrazení času shodují.
    S pozdravem, Hodinky Helveti

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Anonym

      23. února 2021 - Anonym

      Děkuji mnohokrát! Nastavení proběhlo v pořádku!


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.